Hoe werkt een kentekencheck nu precies?

Bij de import van auto’s of gewoon bij de koop en verkoop, zal het van groot belang zijn dat alle gegevens op een rijtje worden gezet. Denk daarbij niet alleen aan het bouwjaar en de kilometerstand, maar ook wat meer detailinformatie. Zo is het altijd wel meegenomen wanneer je alles over een eventuele schadehistorie te weten kan komen of alles wat betreft het onderhoud. Nu is deze informatie soms zelfs niet bekend bij de verkopende partij, maar is er gelukkig wel een instantie die alles keurig heeft bijgehouden.

Met de RDW kentekencheck weet je al snel voldoende

Vanaf haar oprichting heeft de RDW het als een van haar doelstellingen om alle informatie te verzamelen op autogebied en krijgt ze een groot deel van haar informatie van alle relevante bedrijven in de sector. Zo ook van garages en herstelbedrijven. Die voegen alle informatie in de RDW database en is het eindresultaat een volledige lijst met alle relevante data van zo een auto. Als particulier mag je ook inzage hebben in al die gegevens in ga je snel naar de site van Kentekencheck. Nu om met het kentekennummer alleen gelijk alle informatie te kunnen bezichtigen.

Deze vorm van transparantie wordt ook door bedrijven toegepast en zorgt het voor een vertrouwen die de bedrijfsvoering alleen maar ten goede komt. Vooral op de particuliere automarkt is zo een kentekencheck een handige tool en zorgt de eenvoud waarmee het uitgevoerd kan worden, dat het voor een ieder toegankelijk is.